Monday 13 June 2016

Αδιανόητο: Τσακώθηκαν για τα τρακτέρ και ο 14χρονος έσφαξε τον φίλο του

Ακόμα και τους πιο έμπειρους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Θεσσαλονίκης σόκαρε ο λογος για τον οποίο ένας 14χρονος έσφαξε με χτύπημα στην καρωτίδα τον συνομήλικο φίλο του, Τάσο, το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Γέφυρα.

Μιλώντας στους αστυνομικούς που του πήραν κατάθεση για το μοιραίο βράδυ ο 14χρονος δράστης είπε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, ότι αυτό που προκάλεσε την ακραία αντίδρασή του ήταν ο καβγάς με το θύμα για τα τρακτέρ των γονιών τους.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, ο άτυχος Τάσος του είπε κάποια στιγμή και ενώ γυρνούσαν από το αναψυκτήριο στο οποίο ήταν μαζί το μοιραίο βράδυ ότι «εσένα ο δικός σου μπαμπάς δεν είναι ικανός να πάρει μεγαλύτερο τρακτέρ».

Με «τσίγκλαγε» συνεχώς είπε στους αστυνομικούς ο 14χρονος δράστης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι γονείς του δράστη δεν είχαν ποτέ λάβει παράπονα για συμπεριφορές σε βάρος του παιδιού τους.

Ο 14χρονος δράστης ομολόγησε την πράξη του το βράδυ της Κυριακής στους αστυνομικους που από την πρώτη στιγμή είχαν στρέψει το βλέμμα τους στο φιλικό περιβάλλον του άτυχου Τάσου καθώς είχαν χαρακτηρίσει το έγκλημα ως «ερασιτεχνικό».

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία φαίνεται ότι τόσο το πεταμένο μαχαίρι στον τόπο του εγκλήματος όσο και το ξένο γενετικό υλικό στα νύχια του άτυχου 14χρονου, ήταν τα στοιχεία που «μίλησαν» και αποκάλυψαν τον δράστη.

Όπως φέρεται να είπε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, το θύμα σε όλη τη διαδρομή του μιλούσε προσβλητικά και με βαρύς χαρακτηρισμούς. Όταν έφτασαν έξω από το σπίτι του, ο 14χρονος δράστης ζήτησε να στον άτυχο Τάσο να περιμένει. Στη συνεχεια μπήκε στο σπίτι του, πήγε στο υπόγειο και πήρε ένα μαχαίρι με το οποίο κατάφερε τα μοιραία χτυπήματα στο λαιμό του θύματος.

Το πρώτο λάθος του 14χρονου στην κατάθεσή του

Ένα από τα σημεία που προβλημάτισε τους αστυνομικούς ήταν ο ισχυρισμός του 14χρονου δράστη ότι μετά την έξοδό του με τον άτυχο Τάσο οι δρόμοι τους χώρισαν κάτω από ένα σπίτι. Το βίντεο, όμως, από την κάμερα ασφαλείας που είχε τοποθετήσει η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δεν κατέγραψε ποτέ τέτοιο πλάνο όπως λέει στο protothema.gr.

«Η αστυνομία ήρθε νωρίς το πρωί στο σπίτι μου πριν βρεθεί το πτώμα του παιδιού και πήρε το υλικό που υπήρχε στις κάμερες. Από την αρχή είχαν υποψίες για την παρέα του παιδιού. Ο δράστης υποστήριζε στους αστυνομικούς ότι μετά τη βραδινή του έξοδο με το θύμα χώρισαν οι δρόμοι τους κάτω απο το σπίτι μου που σημαίνει ότι αυτό θα έπρεπε να το είχαν καταγράψει οι κάμερες. Τις ώρες που δήλωσε ο δράστης οι κάμερες δεν έδειχναν κάτι τέτοιο. Άρα δεν πέρασαν ποτέ απο αυτό το δρόμο, αρα πήγαν απο άλλο δρόμο όπου τους κατέγραψαν άλλες κάμερες να κατευθύνονται προς τα εκεί που έγινε το μοιραίο. Αυτό ηταν και το πρώτο ψέμα που είπε ο δράστης στους αστυνομικούς και τους έβαλε σε υποψίες» είπε η γυναίκα στο protothema.gr.

«Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι»

Πάντως, σύμφωνα με μια μαρτυρία στην τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, τα δύο παιδιά ήταν φίλοι μεταξύ τους και στο παρελθόν δεν είχαν δώσει ποτέ δικαιώματα καθώς δεν έμπλεκαν ποτέ σε φασαρίες.

«Αυτό το πράγμα που έχει γίνει στο χωριό δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας», είπε ένας από τους φίλους της οικογένειας του 14χρονου θύματος.

Το χρονικό

Ο 14χρονος το βράδυ του Σαββάτου είχε πάει μαζί με την παρέα του σε δημοτικό αναψυκτήριο της περιοχής όπου γίνονταν κάποια εκδήλωση. Στις 11:30 με 12:00 αποφάσισε να αποχωρήσει μαζί με έναν φίλο του. Ο φίλος του που τον συνόδεψε λίγα λεπτά πριν χαθεί και που τελικά ομολόγησε ότι αυτός ήταν που του αφαίρεσε τη ζωή ήταν ο πρώτος που κλήθηκε από τους αστυνομικούς για να δώσει κατάθεση. Το αναψυκτήριο βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι του αγοριού, ενώ από δυο φίλοι χώρισαν ενώ είχαν διανύσει 200 μέτρα μαζί. «Φύγαμε μαζί από το αναψυκτήριο και αφού φτάσαμε στη γωνία που έπρεπε να στρίψω για το σπίτι μου αποχαιρέτησα τον Τ... Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν τον είδα ξανά. Έμαθα ότι τον αναζητούν οι γονείς του αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο» είχε πει στην αρχική του κατάθεση ο 14χρονος φίλος του θύματος.

Μετά από έρευνες, περίπου στις 11 το πρωί της Κυριακύης ο άτυχος 14χρονος εντοπίστηκε νεκρός κοντά στην πόρτα του γυμναστηρίου του χωριού, ανάμεσα σε χόρτα.

Τη σορό του άτυχου Τάσου βρήκε, μάλιστα, ο πατέρας του παιδιού, το οποίο συνόδευε τον 14χρονο μετά την αποχώρηση του από το αναψυκτήριο.

Σήμερα η κηδεία του άτυχου Αναστάση

Ο 14χρονος Αναστάσης θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία μέσα σε κλίμα οδύνης καθώς ο δήμος Χαλκηδόνας στον οποίο ανήκει διοικητικά το χωριό Γέφυρες κήρυξε σε πένθος ολόκληρο τον δήμο.

Η οικογένεια του 14χρονου αγοριού βρίσκεται σε κατάσταση σοκ αφού ακόμα δεν έχουν πιστέψει το κακό που τους έχει συμβεί. Ο πρόεδρος της κοινότητας της Γέφυρας Λουκάς Ευσταθιάδης ο οποίος είναι και θείος του άτυχου νεαρού αγοριού είπε στο protothema.gr ότι «πρόκειται για μια φιλήσυχη και αγαπημένη οικογένεια. Τόσο το παιδάκι που χάθηκε, όσο ο δίδυμος αδερφός του, αλλά και ο μεγαλύτερος, βοηθούν τον πατέρα τους στο αρτοποιείο που διαθέτει»

Όσον αφορά, τέλος, την κατάθεση του 14χρονου δράστη που υποστηρίζει ότι δέχθηκε προσβολές από το θύμα ο κ. Ευσταθιάδης υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, μιλήσαμε και εμείς μετά παιδιά και με συμμαθητές τους δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, θα το γνωρίζαμε, αυτή η διάσταση δεν ισχύει κατηγορηματικά».