Friday 17 June 2016

Λαγκάρντ: Αν δεν γίνει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας, ξεχάστε μας!

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει η Κριστίν Λαγκάρντ, που φαίνεται να έχει ανοίξει "πόλεμο" με τους Ευρωπαίους για το χρέος της Ελλάδας. Μετά τη δήλωση πως δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία ανάμεσα στην Ευρώπη και το ΔΝΤ για το θέμα, την Παρασκευή (17.06.2016) διεμήνυσε ξανά πως αν το ελληνικό χρέος δεν καταστεί βιώσιμο, το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το χρέος της Ελλάδας στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα δεν είναι βιώσιμο, υποστήριξε η Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της στη Βιέννη. Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επανέλαβε την πάγια θέση του IMF για τις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν προκειμένου να συμμετάσχει και χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το ΔΝΤ μπορεί να συμμετάσχει στηρίζοντας το πρόγραμμα μόνο εφόσον βεβαιωθεί προηγουμένως ότι το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο».

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι στόχος του ΔΝΤ είναι η επιστροφή της Ελλάδας στην χρηματοοικονομική σταθερότητα προκειμένου η χώρα να μπορεί πλέον να χρηματοδοτεί μόνη της τις δανειακές της ανάγκες.