Sunday 19 June 2016

Μία πινακίδα από χρυσάφι!

Πόσο πιστεύετε πως μπορεί να κοστίσει μία πινακίδα για αυτοκίνητο; Ή καλύτερα, πόσα πιστεύετε πως μπορεί να πληρώσει κάποιος για να γραφτεί στην πινακίδα του αυτοκινήτου του αυτό ακριβώς που θέλει; Μη βιαστείτε να απαντήσετε…

Μάλλον στο Βιβλίο Γκίνες θα πρέπει να προσθέσουν μία νέα παράγραφο αφού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρέπει να σημειώθηκε νέο ρεκόρ.

Ο Arif Ahmed Al Zarouni, επιχειρηματίας από το Εμιράτο Sharjah, έδωσε σύμφωνα με την Independent 18 εκατομύρια Ντίρχαμ για να βάλει το #1 στο αυτοκίνητό του! Αυτό το ποσό μεταφράζεται σε σχεδόν πέντε εκατομμύρια δολάρια!

Ωστόσο δεν γνωστοποιήθηκε σε τι όχημα θα τη βάλει, αν και σίγουρα θα πρέπει να τοποθετηθεί σε κάτι πανάκριβο. Βλέπετε στο σχετικό πλειστηριασμό, έδωσε την αρχική τιμή επί 18 φορές. Πρέπει να ήταν εκτός από ζάμπλουτος και… αποφασισμένος!

Πάντως το απόλυτο ρεκόρ σε αυτόν τον τομέα, αφορούσε πάλι στα Εμιράτα, με τον επιχειρηματία Saeed al-Khouri να δίνει το 2008 τα τριπλάσια χρήματα για να πάρει πινακίδα επίσης με το #1 αλλά αυτή τη φορά για το Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι.