Tuesday 7 June 2016

Aποκάλυψη: «Η Χίλαρι... μαύρισε το μάτι του Μπιλ όταν έμαθε για τη Λεβίνσκι»

Ένας πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την ασφάλεια του πρώην Προέδρου Κλίντον, πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο που περιέχει πιπεράτες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο Λεβίνσκι, αλλά και την προσωπική σχέση του πρώην πρώτου ζευγαριού της χώρας.

Ο Gary Byrne, ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπήρξε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας της συζυγικής απιστίας του Μπιλ Κλίντον, χαρακτηρίζει μέσα από τα γραπτά του την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών για την προεδρία της χώρας, ως «ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, παρορμητική, περιτριγυρισμένη από συκοφάντες και περιφρονητική προς τους κανόνες που ισχύουν για όλους τους άλλους».

Στο βιβλίο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Ιουνίου, ένα μήνα δηλαδή πριν από την ανακήρυξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών, ο πρώην πράκτορας εξιστορεί μεταξύ άλλων και ένα περιστατικό κατά το οποίο η κυρία Κλίντον «χάρισε» στον σύζυγό της ένα μαύρο μάτι κατά τη διάρκεια ενός καυγά τους στο Λευκό Οίκο.

Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, «Crisis of Character», ο Byrne, ο οποίος είναι πλέον συνταξιούχος, υποστηρίζει ότι μια «ιδιαίτερα έντονη λογομαχία» μεταξύ του ζευγαριού «τελείωσε με χειροδικία» και ένα βάζο σπασμένο στο πάτωμα.

Την επόμενη μέρα ο Πρόεδρος Κλίντον εμφανίστηκε στο γραφείο «με ένα καταμαύρο μάτι», ισχυρίζεται ο πρώην πράκτορας στο βιβλίο του.

Ο Byrne γράφει ότι όταν ρώτησε την γραμματέα του κ. Κλίντον τι ήταν αυτό, εκείνη του απάντησε ότι ήταν μια αλλεργική αντίδραση σε καφέ.

Στο βιβλίο του ο Byrne ισχυρίζεται επίσης ότι κυρία Κλίντον δείχνει «περιφρόνηση για τους απλούς ανθρώπους» και ότι «στερείται της ακεραιότητας και της ιδιοσυγκρασίας» που απαιτείται για να γίνει κάποιος/α Πρόεδρος.

Ο Byrne ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία απολύτως «πολιτική ατζέντα», αλλά λέει ότι αυτό που επιθυμεί με το βιβλίο του είναι να «αποκαλύψει την αποσιωπημένη, αληθινή ιστορία των Κλίντον, την πραγματική ζημία που προκάλεσαν μέσω της Προεδρίας του και ... την ζημιά που και πάλι απειλούν να προκαλέσουν».

«Αυτά που είδα στη δεκαετία του 1990 με αρρώστησαν», γράφει ο Byrne.

Στην εισαγωγή του βιβλίου, ισχυρίζεται ακόμη ότι ο ίδιος εξαφάνισε διάφορα αποδεικτικά στοιχεία που σχετίζονται με το σκάνδαλο της Μόνικα Λεβίνσκι.

«Από ένα αίσθημα πίστης μου προς την Πρώτη Οικογένεια της χώρας μας, πέταξα από μόνος μου στα σκουπίδια αρκετά στοιχεία που θα μπορούσαν αργότερα να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν τον Πρόεδρο μας. Το πασίγνωστο πια «μπλε φόρεμα» δεν ήταν η μόνη απόδειξη του παραπτώματος του», γράφει ο πρώην άνδρας της ασφάλειας του Κλίντον.

Η επίθεση Byrne προς την Κλίντον μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ενοχλητική για την εκστρατεία της. Ιδιαίτερα καθώς ο Byrne δεν είναι άγνωστο πρόσωπο όσο αφορά στο σκάνδαλο Λεβίνσκι. Ήταν αυτός άλλωστε ο άνδρας της ασφάλειας του Κλίντον που είχε προειδοποιήσει τους προϊσταμένους του για την πρόσβαση της Μόνικα Λεβίνσκι στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου και αυτός που τελικά, με τις αναφορές του, διέκοψε τις επισκέψεις της στο Προεδρικό μέγαρο των ΗΠΑ.

Οι αναφορές για ξυλοδαρμούς του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ από την σύζυγο του, κατά την εποχή της αποκάλυψης του σκανδάλου Λεβίνσκι δεν είναι μια καινούργια υπόθεση.

Μόλις πέρσι, τέτοια εποχή, ένα ακόμη βιβλίο, αυτή τη φορά το «Residence» από την Kate Andersen Brower, περιείχε ανάλογες αναφορές, μαρτυρίες εργαζομένων στο Λευκό Οίκο, για ομηρικούς καυγάδες μεταξύ των δυο, ένας από τους οποίους κατέληξε με τον πρώην Πρόεδρο να καθαρίζει τα αίματα από το πρόσωπο του στο μπάνιο του διαμερίσματος του.