Wednesday 20 July 2016

Συναγερμός σε Ρόδο, Κω, Σύμη -Πληροφορίες ότι πραξικοπηματίες θα αυτομολήσουν

Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι στο νότιο Αιγαίο, μετά απο πληροφορίες που έφθασαν στην Ελλάδα ότι είναι πιθανό οι πραξικοπηματίες που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο να επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την Ελλάδα.

Τόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο και το Λιμενικό βρίσκονται επί ποδός και σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή Κω, Σύμης, Ρόδου. Την προσπάθειά τους ενισχύουν δυο ελικόπτερα αλλά και η πυραυλάκατος που βρίσκεται διαρκώς σε περιπολίες στην περιοχή. Σκάφη του Λιμενικού διαπλέουν διαρκώγς την περιοχή.

Εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, πλέουν δυο φουσκωτά, ωστόσο, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ δεν γνωρίζουν εάν πρόκειται για πολιτικά σκάφη που είναι για τουρισμό ή για στρατιωτικά. Πάντως είναι εντός των τουρκικών υδάτων και σε καμία περίπτωση δεν πέρασαν στα ελληνικά ύδατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr η ανησυχία των ελληνικών αρχών εντείνεται καθώς απέναντι από αυτή την περιοχή υπάρχει στηνΤουρκία η Ντάτσα, η οποία εκτός από το ραντάρ έχει και μονάδα ειδικών δυνάμεων, στους πρόποδες αυτού του βουνού.

Από εκεί φοβούνται μην τυχόν επιχειρήσουν με πλωτά μέσα να περάσουν στην Ελλάδα άτομα που έχουν λάβει μέρος στο πραξικόπημα στην Τουρκία, με σκοπό να διαφύγουν και να ζητήσουν άσυλο.

Τα μέτρα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν τέτοιες κινήσεις. Το καλό σε αυτή την περίπτωση πάντως είναι ότι ακόμα και η νύχτα είναι "φωτεινή" λόγω της πανσελήνου και δύσκολα θα μπορέσει οποιοσδήποτε να περάσει χωρίς να γίνει αντιληπτός.