Monday 11 July 2016

FT: Ο Ομπάμα "έκοψε" τον Τσίπρα όταν προσπάθησε να μιλήσει για τον Πούτιν

Ο Ομπάμα δεν θέλει να ακούσει το όνομα Πούτιν. Αυτό φάνηκε από την αντίδρασή του την οποία περιγράφουν σε αποκαλυπτικό τους άρθρο οι Financial Times όταν επιχείρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας να μιλήσει για τον Ρώσο Πρόεδρο.

«Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ κάθισαν για το δείπνο στο προεδρικό μέγαρο της Βαρσοβίας την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια ημέρα σκληρών διαπραγματεύσεων για τη Ρωσία και την ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό σήμα στο Κρεμλίνο για την θέση της Ανατολικής Ευρώπης στην «αγκαλιά» της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας. Ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες της ισχυρότερης στρατιωτικής συμμαχίας του κόσμου επανέλαβαν τις προσεκτικά εκφρασμένες δεσμεύσεις για ενότητα –μέχρι που μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας», γράφει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει: «Ο κ. Τσίπρας, σε αντίθεση με τους άλλους, είπε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει η αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Υπό τους ίδιους αστραφτερούς πολυελαίους που φώτισαν την υπογραφή του Συμφώνου της Βαρσοβίας πριν από 61 χρόνια, έσπασε την επίσημη γραμμή και υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τη θέση του απέρριψε γρήγορα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα». (His position was quickly slapped down by US President Barack Obama).