Tuesday 5 July 2016

Jurassic Mars: Βρέθηκε δεινόσαυρος στον πλανήτη Άρη; (video)

Πρόκειται για οπτική ψευδαίσθηση, ή όντως εντοπίστηκε κάτι που θα ανατρέψει την ιστορία της Γης;

Είναι ένα κατάλοιπο του παρελθόντος, απλώς ένας βράχος που μοιάζει με κεφάλι μεγάλης σαύρας; Μία φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA στο διαδίκτυο από την επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη», προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και σεναρίων ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στους ερευνητές των μεγάλων μυστηρίων του κόσμου.

Η φωτογραφία εμφανίζει ένα αντικείμενο που μοιάζει πολύ με κρανίο δεινόσαυρου!

Όπως -τουλάχιστον- δημιουργείται η εντύπωση, το απολίθωμα ή βράχος, ή ότι είναι αυτό που διακρίνεται, μοιάζει πολύ με κρανίο σαυροειδούς, έχει δόντια, κόγχες για μάτια, στόμα και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για τα μεγάλα ερπετά του παρελθόντος της Γης. Μόνο που αυτό το αντικείμενο, βρίσκεται στον Άρη, αρκετές χιλιάδες μίλια μακριά από τον πλανήτη μας.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, ωστόσο, αρνείται ότι έχει εντοπιστεί οποιοδήποτε εύρημα που θα άλλαζε κατά δραματικό τρόπο όσα γνωρίζουμε για τον κόσμο, εκτός από την ύπαρξη ποταμών, οι οποίοι υπήρξαν κατά το απώτατο παρελθόν του «κόκκινου πλανήτη». Οι επιστήμονες της NASA αποδίδουν σε οπτική ψευδαίσθηση το συγκεκριμένο αντικείμενο και επιμένουν ότι πρόκειται για έναν από τους αμέτρητους βράχους που υπάρχουν στην επιφάνεια του κοντινότερου στη Γη πλανήτη.

Από την άλλη, οι ανεξάρτητοι ερευνητές εξωγήινης ζωής δηλώνουν ότι δεν τους ξεγελούν τόσο πολύ τα μάτια τους και ότι διακρίνονται καθαρά τα δόντια στο στόμα του δεινόσαυρου. Η διαμάχη μόλις ξεκίνησε και απομένει να εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που έχει ξεκινήσει...