Sunday 3 July 2016

Λυγίζουν και οι θρύλοι - Τα δάκρυα του Τζίτζι Μπουφόν μετά την ήττα (video)

Μπορεί το κλάμα ενός ποδοσφαιριστή να δίνει μεγαλύτερη τηλεοπτική «ένταση» από την πρόκριση μιας ομάδας στα ημιτελικά του EURO; Κι όμως, η εικόνα του Τζιανλουίτζι Μπουφόν μετά το τέλος του προημιτελικού της Ιταλίας με τη Γερμανία, δείχνει την πραγματική διάσταση του ποδοσφαίρου.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ιταλίας, δεν κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι να χαρίσει στην εθνική ομάδα της χώρας του την πρόκριση. Παρά το γεγονός πως έκανε ότι μπορούσε απέναντι στους Γερμανούς, ο Μπουφόν βίωσε τον αποκλεισμό με την εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Δευτερόλεπτα μετά το τέλος κατευθύνθηκε προς τους Ιταλούς φιλάθλους με δάκρυα στα μάτια. Ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, γνωρίζοντας την αποθέωση όχι μόνο όσων ήταν στις κερκίδες αλλά από την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

Πάντως λίγα λεπτά μετά, ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι δεν σταματάει από την εθνική ομάδα και πως το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία το 2018 θα αποτελέσει την τελευταία διοργάνωση στην οποία θα λάβει μέρος στην καριέρα του.